لیست اختراعات سميه رنجبركلهرودي
در اين اختراع سنتز ماده دي¬ايزو دسيل سديم سولفوسوكسينات با موفقيت در دو مرحله استري شدن و سولفونه شدن با راندمان بالا انجام شده است. در مرحله اول ايزودكانل، مالئيك انيدريد و كاتاليزور اسيدي پاراتولوئن سولفونيك اسيد را در حضور حلال آروماتيك در دما و درصدهاي مولي مشخص تركيب نموده تا با آبگيري واكنش طي زمان مشخص، واكنش استري شدن پيش رود. به منظور خروج آب از سيستم راههاي مختلفي ازجمله استفاده از خلاء، استفاده از نيتروژن و همچنين استفاده از حلال وجود دارد. با توجه به اينكه هدف تهيه تركيب دي¬استري مي¬باشد، به منظور جلوگيري از تشكيل ايزومرهاي مونواستر، دقت در انتخاب دما و تركيب درصد مواد اوليه بسيار حائز اهميت است. بعد از اتمام زمان واكنش مخلوط حاصل خنثي شده و 2 مرحله با آب مقطر شستشو داده مي¬شود. در انتهاي واكنش مرحله اول، خالص سازي مخلوط اسيدي حاصل انجام شده و مواد اوليه واكنش نكرده از محيط خارج مي¬گردد. در مرحله سولفونه شدن دي¬ايزودسيل مالئات (حدواسط بدست آمده)، آب و ايزوپروپانل با هم مخلوط شده و محلول دي¬سولفيت سديم كم¬كم تحت شرايط معين دمايي و زماني و نسبت مولي مشخص به آن اضافه مي¬گردد. پيشرفت واكنش در مرحله دوم با اندازه¬گيري ميزان سولفيت باقيمانده رديابي مي¬گردد.
در اين اختراع به سنتز نوع جديدي از افزودني بر پايه سوريبتول كه براي شفاف كردن و يا به عنوان عامل هسته زا مورد استفاده قرار مي گيرد، پرداخته شده و اثرات آن بر شفافيت پلي پروپيلن به عنوان يكي از مواد پرمصرف در صنايع پلاستيك مورد بررسي قرار گرفته است. در اين واكنش يك تركيب استال از طريق برقراري واكنش مابين يك بنزالدهيد استخلاف شده يا نشده، يك پلي هيدريك الكل و يك كاتاليست اسيدي در يك محيط واكنش همگن در حضور حداقل يك نوع حلال آلي امتزاج پذير با آب تشكيل مي شود. نتايج بدست آمده از آزمون DSC ماده سنتز شده خواص مناسب آن را به عنوان يك ماده شفاف كننده تاييد نمود. همچنين تيرگي نمونه هاي پليمري با افزودن شفاف كننده به آن بميزان قابل توجهي كاهش را نشان داد.
هدف از اين اختراع سنتز بنزيل كلريد از تولوئن به روش كلراسيون زنجيره جانبي تولوئن در فاز بخار است. بر اساس اين روش تولوئن تا نقطه جوش حرارت داده شده و سپس در فاز بخار با گاز كلر خشك و در حضور نور به عنوان توليد كننده راديكال كلر واكنش داده ميشود كه اين واكنش با توليد محصولات جانبي همراه است. در اين اختراع با استفاده از يك راكتور با سيكل حلقوي ضمن توليد بنزيل كلريد با خلوص 98 درصد ميزان توليد محصولات جانبي بنزال كلريد و بنزو كلريد به حداقل رسيده است. به دليل بيشتر بودن نقطه جوش محصول بنزيل كلريد (179درجه سانتيگراد) از ماده اوليه تولوئن (110 درجه سانتيگراد) در طول انجام واكنش، همواره فرايند جداسازي محصول از ماده اوليه انجام ميشود بدين ترتيب كه با حرارت دادن مخلوط واكنش، تولوئن (به واسطه كمتر بودن نقطه جوش آن نسبت به محصول بنزيل كلريد) بخار شده و با گاز كلر موجود در راكتور واكنش ميدهد و محصول بنزيل كلريد توليد شده (به واسطه بيشتر بودن نقطه جوش آن نسبت به ماده اوليه تولوئن) در فاز محلول باقيمانده و در مجاورت گاز كلر قرار نميگيرد تا منجر به محصولات جانبي بنزال كلريد و بنزوكلريد گردد.
هدف از اين اختراع توليد پيوسته يك نوع افزودني بر پايه سوربيتول است كه براي شفاف كردن و يا به عنوان عامل هسته زا در پلي پروپيلن مورد استفاده قرار مي گيرد، كه تست اثرات آن بر شفافيت پلي پروپيلن در پتروشيمي تبريز مورد بررسي قرار گرفته است. در اين فرايند يك تركيب استال از طريق برقراري واكنش مابين يك بنزالدهيد ، يك سوربيتول و يك كاتاليست اسيدي در يك محيط واكنش همگن در حضور حداقل دو نوع حلال آلي، يكي قطبي و امتزاج پذير با آب و ديگري غير قطبي و امتزاج ناپذير با آب تشكيل مي شود كه پس از انجام مراحل خنثي سازي، شستشو با آب، خالص سازي با يك حلال آلي قطبي امتزاج پذير با آب و خشك كردن در محيط خلاء، محصول نهايي با ظرفيت 45 كيلوگرم در روز توليد مي شود. نتايج بدست آمده از آزمون DSC ماده سنتز شده خواص مناسب آن را به عنوان يك ماده شفاف كننده تاييد نمود. همچنين با انجام تست شفافيت نمونه هاي پليمري با افزودن شفاف كننده به آن، تيرگي فيلم توليدي بميزان قابل توجهي كاهش را نشان داد.
موارد یافت شده: 4